Halaman

Minggu, 08 Oktober 2017

Can't Move On

Whoa.

Finally had the time to write (read: had an urge to write). Long time no see~

Well, I'm gonna talk about this drama which I LOVE SO MUCH, I just can't not share my thoughts about this drama.

So, it's called Age of Youth/Hello, My Twenties! (청춘시대). The drama told a story about 5 young women live in a share house. They are all in their twenties and have a really different personality. But, sharing house means to understand and respect each other, right? So that's what they need to do. Step by step they discovering new side of each other. Learning about each others stories and life, understanding the reason why they live like what they are. Until the point they know that they have each others shoulder to lean on, to cry on, and to hang on.

Gambar terkaitHasil gambar untuk age of youth
Of course, the story didn't end like that. Not like other K-drama, this drama offered a different ending. Makes you wonder, "what was happen before and what will happen in the future?"

Just like in real life.

They're not sharing their personal story to strangers. Not even their close relatives. Just like your own stories. People who doesn't know you that well, doesn't need to know everything. People who doesn't think you're important, doesn't need to know everything. People who just passing by in your life, doesn't even want to know.

Something that sometimes you need to keep in your mind. Not everyone wants to know your story. Not everyone need to know your story. Not everyone will judge your story. You are your own story's protagonist. Sometimes people just want to passes by, sometimes just want to say hi, sometimes just want to know what happen, sometimes really care for you, sometimes they are busy for being their own story's protagonist.

That was just how I describe my thoughts and feelings after I watched the drama. There were some other great morals inside the stories. Just like other stories, they are contain something that you might never realize you've encountered it before.

Gambar terkaitSo, back to their ending. What? what ending? No, they don't have ending. They have another season to watch and to learn from. And, yes, the other season has already ended, too. The ending? What do you mean about ending? They don't have it.

Just like in real life. Do you have your own ending?

Oh, I almost want to end my post, but I forgot to mention one thing that will make you fall in love with this drama (just like I do). Their Original Soundtrack! They choose amazingly songs from wonderful singers and musicians. Check them out. Well, if you decide to watch the drama, you'll know why I tell you to check them out. The OST was one of the reason why I can't move on from this drama.

And, if you still doubting about whether to watch it or not, I'm planning to write a short review for both season. So, wait for it!

-K
(image sources: 123)

Senin, 15 Mei 2017

(Never) Counting Step(s)


Step by step,
I take another step,
Then, take another one,
Then another,
Another, again.

Never count it before,
neither will I.
But I never forget to look back,
I shouldn't do that.

Others are doing great,
Others are living well,
Others look so happy.

Did I take the wrong step?
Is this the wrong way?

It kept popping on my head.

Did I?
"No, you didn't."
Are you sure?
"Yes."

This step is another step,
"One step closer?"
No, it never will be closer,
but, just make sure you take another step.

- K -

Senin, 30 Januari 2017

Gambar terkait


So bring on the rebels
The ripples from pebbles
The painters, and poets, and plays


And here's to the fools who dream
crazy as they may seem
Here's to the hearts that break
Here's to the mess we make

The Fools Who Dream
(from La La Land)

Sabtu, 27 Agustus 2016

Book Review: Perjalanan, Cinta, & Makna Perempuan

Finally!

Yak, ini kali pertama saya untuk menulis sebuah review buku, atau bisa dibilang, akhirnya keturutan juga untuk nulis. Seperti yang (mungkin) sudah pada tahu, saya ini orangnya malas, jadi butuh banyak alasan untuk melakukan suatu hal, termasuk menulis review.

Untuk yang belum pernah baca salah satu review yang dibuat oleh saya (sebuah movie review), tujuan saya menulis review itu adalah... bagi-bagi kenapa sih ini film/buku, seruuuuuuuuuuu banget, patut buat ditonton/dibaca, dan pesan moralnya dapet banget. Sebenarnya banyak film/buku yang mau di-review, tapi keburu nonton film lain atau baca buku lain jadi yaa, ga ketulis. Yak, harap maklum, oke, langsung aja lah.

taken by me

Jujur, saya jarang banget baca buku-buku yang menceritakan kehidupan asli penulisnya, kecuali buku-buku traveller (karena seru dan seperti diajak keliling dunia). Tapi, karena saya bisa dikatakan nge-fans atau seringkali terinspirasi dan termotivasi sama Mbak Nazu, saya langsung bertekad untuk beli buku ini semenjak tahu Mbak Nazu akan merilis buku. Buku ini berisikan tentang kisah-kisah penulis tentang kehidupannya yang terlihat menyenangkan dan sampai bikin iri (hahaha) dengan judul yang amat sesuai dengan isi bukunya, saya puas! 

"Call me old-fashioned, but I don't prefer online shopping unless for stuffs that can hardly be found at the store."
Chapter Reproduction of Happiness 

Singkat cerita, penulis ingin berbagi bagaimana ia survive dengan hidup jauh dari orang-orang terdekatnya, bagaimana penulis "melawan" dirinya sendiri, bagaimana hal-hal kecil mempengaruhi kehidupannya, bagaimana ia sadar akan perubahan yang lebih baik dalam hidupnya dimulai dari diri sendiri. Ia menceritakan hal-hal negatif yang terjadi padanya dengan cara-cara yang positif, mengajak pembaca untuk melihat sisi baik dan indah dari kehidupan. Dari tulisannya, ia secara tidak langsung mengatakan bahwa hidupnya juga tidaklah mudah, namun ia berhasil "bersahabat" dengan dirinya. Tidak hanya itu, namun penulis juga merangkum proses yang telah ia capai menjadi life hacks yang akan lebih mudah diikuti banyak orang.

Cerita yang berkesan bagi saya adalah Kuliah dan Beasiswa ke Luar Negeri, Surat untuk Ayah-Bunda, dan A Tale of a Solo Traveler. Satu chapter mengenai hubungan penulis dengan orang tuanya *sigh* mampu membuat saya berkaca-kaca dan merenungkan banyak hal. Dua chapter yang lain sukses membuat saya iri sekaligus bertekad untuk bekerja keras dan terus mengejar impian.

"Jadi, lakukan apa yang kita yakini selama itu tidak merugikan orang lain, dan begitu juga ke orang lain, hargai apa yang mereka lakukan selama itu tidak merugikan kita." 
Chapter Surat untuk Ayah-Bunda 

Buku ini kalau tidak salah merupakan sebuah kumpulan dari beberapa postingan Mbak Nazu di-blognya yang kemudian dicetak. Bagi orang-orang seperti saya, yang lebih suka pegang buku asli ketimbang baca online atau yang elektronik (kecuali saya ga punya uang untuk beli buku), saya rekomendasikan buku ini. Saya rekomendasikan juga untuk orang-orang yang suka melihat foto-foto bagus, karena foto-foto yang ada di dalam buku ini bagus semua. Yang terakhir, saya rekomendasikan juga bagi orang-orang yang sedang butuh semangat, motivasi, terutama orang-orang yang membutuhkan dorongan motivasi dari orang lain, semoga buku ini dapat membantu.

Yak,
Jangan lupa dibeli, atau cek blognya Mbak Nazu, hehe

- K

Jumat, 19 Agustus 2016

Under the Rain of Tears

source: weheartit


I am laughing in the daylight, crying in the moonlight.
I am dancing under the rain of tears.

Every night,
without a single sound,
sobbing while worrying,
wiping tears while thinking.

Is there any place that could take all of my tears?

They streamed down my face,
wet the pillows,
the sleeves,
the blanket.

Since the day I can't cry in front of everyone.
Since the day they shut me out.
Since the day I can't tell anyone,
about how great my moves while I'm dancing
under the rain of tears.

- K -

Minggu, 12 Juni 2016

Trap


When I stared at those eyes,
one,
two,
three.

I looked away,
looked away,
looked away.

When I turned around,
those eyes were staring at me,
but I looked away,
and looked away,
and looked away.

Then, I stared at those eyes. Again.
Crap.
It's a trap.

-K-

Selasa, 17 Mei 2016


And those who were seen dancing
were thought to be insane
by those
who could not hear
the music.
Friedrich Nietzsche